MANASTIREA LELICI - SFANTUL NICOLAE VELIMIROVICI

MANASTIREA LELICI - SFANTUL NICOLAE VELIMIROVICI


Manastirea Lelic - Lelici - este o manastire ortodoxa aflata in localitatea Lelic, asezata la mica distanta de Valievo, Serbia.

Manastirea se afla pe culmea muntelui Povlen, deasupra defileului Gradac, la numai 10 kilometri de Valievo si la doar cativa kilometri de Manastirea Celije. Din capitala tarii, Belgrad, si pana aici se fac in jur de doua ore.

Biserica din Lelic a fost construita in anul 1929, de catre Sfantul ierarh Nicolae Velimirovici. Abia in anul 1997 aceasta biserica va fi numita manastire.

Biserica manastirii este inchinata Sfantului Nicolae, in interior pastrandu-se si Moastele Sfantului Ierarh Nicolae Velimirovici, un sfant al veacului nostru. Sfintele sale Moaste au fost aduse aici tocmai din America, unde sfantul a fost inmormantat.

SFANTUL NICOLAE VELIMIROVICI

In data de 28.04.2012,cu binecuvantarea parintelui Arhimandrit Avacum,grupul de pelerini romani inchinatori la moastele Sfantului Nicolae Velimirovici,am savarsit Sfanta si Dumnezeiasca Liturghie in aceasta manastire,in limba romana,traind momente duhovnicesti unice ![ Read the rest ... ]
MiroslavPetras on Monday 31 December 2012 - 09:42:31
comment: 0


You must be logged in to make comments on this site - please log in, or if you are not registered click here to signup