Forums


PELERINAJE - DUHOVNICESTI :: Forums :: Pelerinaje : Ucraina,Crimeea ,Rusia,Serbia,Muntenegru,Israel,Grecia
<< Previous thread | Next thread >>   

PELERINAJ UCRAINA-CRIMEEA

Author Post
MiroslavPetras
Sun May 15 2011, 11:33PM
admin

Joined: Sun Mar 22 2009, 07:38PM
Posts: 169
Date contact e-mail : office@pelerinaje-duhovnicesti.ro

PELERINAJ UCRAINA - CRIMEEA

Pelerinaj Ucraina - Crimeea pe traseul Braila -Galati-Rep.Moldova-Ucraina-Odesa-Simferopol-Sevastopol- Braila -Galati-Rep.Moldova-Ucraina-Odesa-Simferopol


Durata pelerinajului 6 zile - 5 nopti de cazare.


mail:office@pelerinaje-duhovnicesti.ro
Ziua 1.
Plecare de la Braila pe traseul Galati,Republica Moldova,Ucraina,Odesa.
****Manastirea Iverski, o manastire de calugari:aici se afla Icoana Pantanassa care este izbavitoare de boli de cancer. Anul trecut aceasta icoana a trecut prin 26 de eparhii ale bisericii ortodoxe ucrainiene. Peste un milion de credinciosi s-au rugat in fata icoanei. S-au vindecat multi credinciosi, printre care si medici.Cazare.
Ziua 2.
Odesa .
****Manastirea "Adormirea Maicii Domnului" unde ne inchinam la moastele Sfantului Kuksa, un sfant venerat si in Grecia.Participare la Sfanta Liturghie. In Sfantul Altar se afla piciorul pana la glezna al Sfantului Apostol Andrei.Daca primim binecuvantare sarutam aceste sfinte moaste(de regula se scot spre inchinare doar de trei ori pe an ).
****Catedrala Adormirii Maicii Domnului, ne inchinam la moastele Sfantului Ierarh Inochentie facatorul de minuni si moastele Sfantului Iona care alunga din oameni duhurile rele
****Catedrala Sfantului prooroc Ilie -aici se afla moastele Sfantului Gavriil Athonitul
****Catedrala Sf. Mucenic si Vindecator Pantelimon, amplasata chiar in fata Garii Feroviare. Magica sa cupola de argint cu o forma neobisnuita, poate fi vazut de la distanţă.
Marele Mucenic Pantelimon a fost venerat întotdeauna de odesiti.
De la mijlocul secolului al XIX-lea până la Revoluţie, a fost considerat patronul spiritual al Garii Feroviare din Odesa, ai căror angajaţi au colectat o multime de bani pentru achiziţionarea de icoane si lumanari de argint pentru lacasul de cult. Catedrala are 11 clopote, turnate in vestita turnatorie de la Voronej, variind ca dimensiune, cel mai mic avand o greutate de 5 kg, iar cel mai mare - 1200 kg
Cazare la Manastirea Iverskaia
Ziua 3
Plecare catre Simferopol, Crimeea .
Simferopol
**** Manastirea Sf.Treime
, inchinare la moastele Sfantului Luca, ,Arhiepiscopul Crimeii, “ ierarh marturisitor si doctor fara de arginti, urmas al unei vechi familii princiare, artist inzestrat, chirurg genial, profesor universitar, patimitor pentru credinta in temnitele bolsevismului, unul dintre cei mai mari predicatori ai sec XX, cel care spunea “Am iubit patimirea, fiindca minunat curateste sufletul� .
****Catedrala Sf.Petre si Pavel- Moastele Sf.Arh.Gurie.
**** Manastirea Topolivka,manastire de calugarite.Inchinare la Moastele Sfintei Paraschevi:ne vom scalda in izorul Sfintei Paraschevi.(este necesara costumatie de baie).Cazare.
Ziua 4
****CRIMEEA. Fascinanta Crimee, turul tarmului sudic al peninsulei, cu manastirile si asezamintele rupestre, de la Sevastopol la Ialta.
**** In Bahcisarai vom vizita manastirea de calugari din munte (pestera) "Adormirea Maicii Domnului�(Supranumita „Lavra Crimeii�-aici ne inchinam la Icoana facatoare de minuni Maicii Domnului.
****Cetatea HANILOR TATARI (monument al epocii domniei hanilor Crimeii, singurul monument arhitectural care reprezinta cultura tatarilor din Crimeea)
****In Sevastopol vom vizita manastirea de calugari "Sf. Clement� din Inkerman.Vizitarea locurilor sfinte de pe muntele Mangup (localitatea de bastina a Mariei de Mangup, sotia lui Stefan cel Mare, care a fost aparata si de 300 de ostasi trimisi de Domnitorul Moldovei).
****In Herson vom vizita Catedrala Sf. Vladimir, in care a primit botezul cneazul Vladimir; );- .In Balaklava,oras pitoresc in sudul peninsulei,baza submarinelor sovietice,motiv pentru care a fost „sters� de pe harta.
Cazare manastirea Topolivka
Ziua 5.
**** Plecare de la manastirea Topolivka, catre Odesa .
**** Odesa.Oprire în câteva puncte atractive: casa cu un singur perete, palatul Vorontzov, colonadele greceşti, celebrele trepte Potemk (cu un număr de aproximativ 192 de trepte) socotite emblema Odesei (dăruite contelui Vorontzov de către soţia sa Elisabeta) care coboară spre portul turistic. Opera, cea mai faimoasa construcţie din Odesa realizată de arhitecţii vienezi în anul 1887, după modelul Operei din Viena. Exteriorul este în formă de potcoavă iar interiorul în stil baroc. Continuăm pe strada Preobrajevskaya, prilej cu care vom trece pe langa biserica Pokrovskaya, locul unde s-au casatorit Carol II si Zizi Lambrino în anul 1918.Cazare la Manastirea Iverskaia
Ziua 6.
Participare la Sfanta Liturghie,plecarea catre granita cu Republica Moldova,Ucraina ,Galati.
In drumul catre Romania in functie de timpul disponibil se poate vizita Biserica din localitatea Kulevka ,unde crinii uscati asezati la Icoana facatoare de minuni a Maicii Domnului,infloresc in chip minunat.
În biserica cu hramul Sf. Nicolae se află 7 icoane făcătoare de minuni:
- Maica Domnului „Cazanskaia� cu crini
- Maica Domnului „Iverskaia� - izvorâtoare de sânge
- Maica Domnului „Kaspirovskaia� - izvorâtoare de mir
- Răstignirea Mântuitorului – izvorâtoare de mir
- Icoana Mântuitorului „Mahrama Veronicăi�
- Icoana Sf. Muc. Pantelimon ÅŸi Gheorghe
- Icoana Sf. Fer. Matroana


Obligatoriu pasaport-este de preferat ca valabilitatea sa fie 6 luni de la intoarcerea in tara !

Servicii incluse:
Transport autocar modern,aer conditionat,sistem audio,scaune rabatabile.Cazare 5 nopti,la manastiri si hotelurile acestora,translator cunoscator de limba romana,rusa si ucraineana pe tot parcursul pelerinajului.

DVD cu imagini si icoane din manastirile vizitate in pelerinaj,pe fundal muzical(Acatist de multumire,slava lui Dumnezeu pentru toate)

Nu sunt incluse:
Masa,asigurarea medicala,intrarile la obiectivele turistice,excursii optionale .Crimeea – Bijuteria de la Mare

Crimeea este numele peninsulei cu formă de diamant, care străluceşte în apele Mării Negre. Crimeea este cel mai fascinant colţ al Ucrainei. Crimeea ascunde istorii şi mistere nebănuite.Crimeea este deopotrivă, patrie şi rană sângerând nostalgii în sufletul oricărui tătar. Crimeea este loc de reculegere şi pelerinaj. Şi nu în ultimul rând, Crimeea adăposteşte staţiunea balneară unde Puterile Lumii au hotărât soarta României, aruncându-ne ţara în cei 45 de ani de comunism.Acesta este Crimeea...
Frumoasa peninsulă a servit sute de ani drept loc de promenadă pentru aristocraţia rusă, generaţii întregi de ţari poposind sezonier aici, departe de asprimea iernii ruseşti, pentru o desfătare şi recuperare inedită. Chiar dacă Stalin a hotărât că peninsula stâncoasă face parte din noua Republică Sovietică Federativă Ucraineană, Crimeea nu şi-a schimbat aerul cosmopolit, de adevărată Poartă a Orientului şi loc de trai în relativă linişte şi armonie pentru diferitele seminţii care o populează.
O mare parte dintre cei care au vizitat-o, se jură cu mâna pe inimă că este cea mai frumoasă şi copleşitoare parte a Ucrainei.
Oamenii nu exagerează deloc!
Locaţia beneficiază de cel mai variat relief, unele dintre cele mai impresionante peisaje şi cea mai blândă climă de pe întregul teritoriu ucrainean. Clima, aproape mediteraneană, a transformat plajele sudice ale Crimeei în destinaţia favorită a vacanţelor de vară pentru milioane de cetăţeni ucraineni, ruşi sau chiar din spaţiul CSI. Iar numărul de occidentali, în creştere de la an la an, trimite cu gândul că această peninsulă va deveni în scurt timp una dintre destinaţiile de vacanţă favorite pe plan european.
Staţiunile balneo-climaterice abundă aici, iar bucata de pământ care muşcă sfidător din posomorâta Marea Neagră este faimoasă pentru apele sale minerale şi vinurile recoltate aici în fiecare toamnă prelungită.
Amatorii de alpinism, fotografie sau drumeţii nu sunt nici ei uitaţi, deoarece la doar câţiva kilometri de plajele albe se înalţă Munţii Crimeei, nişte formaţiuni geologice străvechi care împung cutezător cerul până la înălţimea de 1 500 metri. Nu pare impresionant, dar merită menţionat că aici se găsesc unele dintre cele mai neobişnuite şi exclusiviste pârtii de schi din lume.
Sezonul turistic principal din Crimeea se desfăşoară oficial în lunile iulie şi august, când se înregistrează cel mai mare aflux de turişti. Dar asta nu însemnă deloc că nu trebuie să mergeţi şi în alte perioade calendaristice, ba din contră. Crimeea îşi arată adevărata splendoare în afara sezonului turistic, ca mai toate locurile frumoase de pe Pământ, de altfel...
Din punct de vedere strict meteorologic, pe aceste meleaguri este cald din aprilie până în octombrie. Primăvara crimeeană este o explozie de flori şi culori, întreaga peninsulă găzduind numeroase specii de plante. Principala cale de acces în Crimeea se face prin oraşul Simferopol, unde se găseşte singurul aeroport din mica peninsulă. De aici, majoritatea turiştilor iau trenul sau cursele de autobuze spre staţiunea Yalta sau ţărmul sudic al Crimeei, unde sunt cele mai multe plaje nisipoase ". Toate trenurile din Kiev via Crimeea sunt de noapte şi fac cam 14-16 ore. Trenurile au opriri în principalele oraşe crimeene: Simferopol, Kerci, Sevastopol şi Feodosia. Cea mai faimoasă staţiune este de departe, Yalta, devenită o destinaţie favorită de vacanţă a ţarilor ruşi încă din secolul 19, după ce s-a construit primul drum care făcea legătura cu Simferopol.
Sevastopol, Alushta, Sudak, Feodosia, Yevpatoriya, Saki şi Koktebel, sunt alte staţiuni care probabil nu vă spun nimic, dar merită să le vezi măcar o data în viaţă.
Sevastopol, situat în vestul peninsulei, are o bogată istorie şi tradiţie militară, fiind mai mult un oraş port, decât staţiune de distracţii. Dar nu disperaţi, oraşul are farmecul său aparte. Aici este cartierul general al Flotei Mării Negre deţinute de Rusia. Sudak-ul este renumit pentru atmosfera pitorească, iar plaja sa este surprizator de bine pusă la punct.
Yevpatoriya şi Saki, de pe coasta vestică sunt celebre pentru plajele lor întinse cu nisip catifelat. Staţiunile crimeene sunt celebre după tipicul lor: fiecare beneficiază de un set original de clădiri şi monumente istorice, iar în apropierea falezelor şi plajelor sunt aglomerări de restaurante, discoteci, puncte care servesc mâncare de fast-food în stil ucrainean, iar peste tot atmosfera este întreţinută de muzicieni de stradă, jongleori şi caricaturişti. Suntem în Ucraina, deci viaţa de noapte este la ea acasă!

Dacă îţi place singurătatea şi cauţi locuri unde Natura şi Istoria sunt la ele acasă, sau pur şi simplu cauţi locaţii liniştite şi pitoreşti "de familie", Crimeea are ce oferi.
Ai de ales între sute de kilometri de plajă sălbatică, neatinsă. Cutreierând coastele marine, vei da peste grupuri de hippioţi, yoghini şi alţi "naturişti" locali care se retrag din civilizaţie şi locuiesc pe întreaga perioadă a verii în peşterile din apropierea plajelor. În general sunt oameni liniştiţi care îşi văd de treabă şi nu deranjează turiştii. Tot aici este capitala neoficială a nudiştilor din Ucraina, Crimeea fiind locul principal de întâlnire al nudiştilor încă din timpul epocii sovietice.
Relieful variat şi cadrul natural minunat al Crimeei oferă posibilităţi nelimitate şi pentru iubitorii sporturilor extreme. De la drumeţit la mountain bike, călărie, alpinism, scuba diving, surf, wind surf şi terminând cu ski alpin, te poţi delecta în orice fel doreşti.
Agenţiile de turism locale se ocupă şi cu organizarea tuturor evenimentelor ce ţin de sporturi extreme sau relaxare în natură. Munţii Crimeei ascund peşteri spectaculoase, păduri de fagi, stejari, ienuperi, plus o listă lungă de specii dendemice de plante. Munţii sunt accesibili tot dinspre Simferopol precum şi prin străvechiul oraş tătăresc Bakhcisaray. În munţii Ay-Petri, între Alupka şi Yalta, la altitudinea de 1 200 metri, se poate schia excelent în fiecare iarnă.
Nu se poate face o încheiere a periplului crimeean fără o readucere aminte a istoriei străvechi şi zbuciumate a locului. Istoria sa este veche şi complexă, datând din Cuaternarul timpuriu. Aşezările din zonele Herson-ului (Chersoneus în greaca veche) şi Sevastopol, au fost adevărate avanposturi ale Greciei Antice şi culturii elenistice timp de două milenii...
Bahcisaray a fost reşedinţa hanilor cramleni timp de sute de ani, iar oraşul Kerci are o vechime de circa 2.600 ani, fiind fondat la doar un an după Roma.
Crimeea a fost loc de peregrinări şi stabiliri pentru zeci de noroade şi seminţii. S-au perindat astfel pe teritoriul său şi prin colbul istoriei sciţii, sarmaţii, grecii, genovezii, veneţienii, armenii, evreii, turcii, tătarii, ruşii şi cazacii. În întreaga Crimee, creştinismul, iudaismul şi islamul şi-au lăsat urmele distincte aşijderea în oameni şi locuri. Cu unele exeptii notabile, credincioşii acestor mari religii au coexistat relativ paşnic.
Nicio altă etnie dintre cele menţionate nu şi-a lăsat amprenta asupra Crimeei, precum tătarii, pentru care Crimeea a rămas "Ţara Interzisa", dar intotdeaume dorită şi amintită cu nostalgie în memoriile şi visele nespuse ale fiecărui tătar. Adevărat "Ierusalim al Stepelor", Crimeea subjugă şi astăzi maiestuosul şi sălbaticul suflet tătar!
Tătarii originali erau urmaşii razbonicilor mongoli ai celebrei Hoarde de Aur, strămutaţi în acest colţ de lume după expediţia militară a lui Batu Han, nimeni altul decât nepotul direct al marelui Genghis Han.
În timp, componenţa etnică a tătarilor s-a diluat, aceştia mixându-se genetic cu reprezentanţii naţiilor europene, luaţi ca robi şi roabe la Krâm, cum se denumeşte Crimeea în dialectul Nogai. Rămaşi stăpâni în aceste locuri, tătarii s-au definit ca naţiune, au adoptat Islamul ca religie oficială în secolul 13, şi au construit astfel unul dintre cele mai puternice state din Europa estică, până la începutul secolului 18, când Crimeea a fost cucerită şi inclusă în taratul rusesc.
Dacă la începuturile lor tătarii crimeeni erau temuţi pentru raidurile devastatoare întreprinse în Voievodatele Române, particular Moldova, regatul polon, cnezatele lituaniene, ruseşti şi bieloruse, puterea lor scade odată cu creşterea influenţei în zonă a cazacilor, duşmanii lor tradiţionali. În urma anexării Crimeei, act săvârşit de ambiţioasa împărăteasă Ecaterina a II-a a Rusiei, tătarii se văd forţaţi să emigreze în număr mare în Imperiul Otoman, o parte stabilindu-se în Dobrogea, unde se pot întâlni şi astăzi. Coşmarul tătarilor avea să se adâncească sub loviturile istoriei coroborate cu apariţia comunismului şi regimul lui Stalin. Oameni dintr-o bucată, mândri credincioşi tradiţiilor strămoşeşti şi valorilor familiale, tătarii s-au opus ateismului şi noţiunilor comuniste despre viaţă şi lume, trimise via Moscova. În timpul celui de-al doilea Război Mondial, tătarii au văzut în apariţia germanilor un act providenţial şi au sperat astfel că aliindu-se cu cel de al Treilea Reich, vor scăpa de asuprirea comunistă.
Alegerea nu le-a fost iertată de Stalin. Cu toate că un mare procent de tătari luptau în Armata Roşie contra germanilor, "Tătucul Natiunilor" nu a uitat de colaborarea dintre liderii religioşi şi politici ai tătarilor cu Hitler, şi nici de existenţa aşa zisei "Die Wolga-Tatarische Legion", sau Legiunea Tătară, un corp de armată format din voluntari tătari care luptau (culmea!) în rândul temutelor brigăzi SS. Deloc arieni de felul lor, dar având vitejia strămoşilor în sânge, razbonicii din Legiunea Tătară şi-au impresionat prin bravură pe comandanţii germani.
Răspunsul lui Stalin a venit sub forma groaznicelor deportări în masă la care au fost supuşi toţi tătarii din peninsulă. Fenomenul a fost denumit Surgun în limba tătară, şi are pentru urmaşii Hoardei de Aur rezonanţa sinistră pe care o are Holocaustul pentru evrei. Pe data de 18 mai 1944, toţi etnicii tătari au fost încărcaţi cu forţa în trenuri şi deportaţi la mii de kilometri depărtare în stepele Uzbekistanului. Un procent de 47% din totalul populaţiei a pierit de foame, boli şi epuizare în timpul acestui proces de pedeapsă şi înstrăinare a unei naţiuni dârze care a avut curajul să se opună Diavolului Roşu. Tătarii supravieţuitori s-au reîntors în Crimeea abia la începutul anilor 1980, odată cu mişcarea Perestroika.
Astăzi, aproximativ 250.000 de tătari mai trăiesc în Crimeea, luptându-se să îşi păstreze tradiţiile, istoria şi cultura într-o lume agitată, aflată în plin proces de neantizare sub tăvălugul nivelator al Globalizării şi Consumismului.În peninsulă se pot întâlni la tot pasul. Au fizionomia distinctă de a ucrainenilor şi îşi vorbesc limba cu mândrie. Sunt oameni de onoare, foarte respectuoşi şi ospitalieri, timizi chiar. După căderea comunismului şi-au reluat legăturile cu fraţii din România, existând un adevărat turism nostalgic între Dobrogea şi Crimeea. Sunt foarte bucuroşi de rarii turişti români pe care-i întâlnesc, deoarece apreciază refugiul şi protecţia de care s-au bucurat fraţii lor în România ultimelor decenii. Bucătăria lor este delicioasă şi originală, iar abundentele produse culinare dau adevărata savoare a unei excursii în Crimeea.
[ Edited Sun Feb 22 2015, 06:43PM ]
Back to top
MiroslavPetras
Sun Dec 23 2012, 04:48PM

Joined: Sun Mar 22 2009, 07:38PM
Posts: 169
Back to top
MiroslavPetras
Wed Jul 03 2013, 10:45AM

Joined: Sun Mar 22 2009, 07:38PM
Posts: 169
DOAMNE IISUSE HRISTOASE FIUL LUI DUMNEZEU MILUESTE-MA PE MINE PACATOSUL !
Back to top
Moderators: admin, MiroslavPetras

Jump:     Back to top

Syndicate this thread: rss 0.92 Syndicate this thread: rss 2.0 Syndicate this thread: RDF
Powered by e107 Forum System