MANASTIREA SIMONOS PETRASManastirea Simonos Petras, numita si Simonopetra, adica "Piatra lui Simon", iar nu "Simon Petru", cum s-ar putea crede, la prima vedere, este una dintre cele mai spectaculoase manastiri din Sfantul Munte Athos

MANASTIREA SIMONOS PETRAS
Manastireasimonospetra2
Manastirea Simonos Petras, numita si Simonopetra, adica "Piatra lui Simon", iar nu "Simon Petru", cum s-ar putea crede, la prima vedere, este una dintre cele mai spectaculoase manastiri din Sfantul Munte Athos. Arhitectura salbatica a acesteia este impresionanta, iar altitudinea la care aceasta isi inalta zidurile este coplesitoare.
Manastirea Sfantului Simon, situata pe latura sud-vestica a peninsulei athonite, avand cea mai ingenioasa arhitectura si o asezare unica in Sfantul Munte, pe varful unei pietre uriase, la o inaltime de 230 metri deasupra nivelului marii, are hramul Nasterea Domnului.
Manastirea Simonos Petras este a treisprezecea manastire, in ierarhia athonita, ea facand parte din cele cinci manastiri cu monahi tineri, care au adus in manastire, odata cu venirea lor, un curent de reinnoire duhovniceasca.
Manastireasimonospetra3