ISTORIA BIBLICĂ ŞI GEOGRAFICĂ A IERIHONULUI Ierihonul este un orăşel din Ţara Sfântă situat în apropierea graniţei dintre Israel şi Iordania

ISTORIA BIBLICÄ‚ ÅžI GEOGRAFICÄ‚ A IERIHONULUI
Pelerinajtarasfanta550
Ierihonul este un orăşel din Ţara Sfântă situat în apropierea graniţei dintre Israel şi Iordania. La numai câţiva kilometri spre răsărit se întinde valea Iordanului cu şesul şi Munţii Moabului loc din care Dumnezeu i-a arătat lui Moise, Pământul Făgăduinţei. În partea de apus a Ierihonului se înalţă asemenea unui zid muntele Carantaniei, locul în care Iisus a fost dus de către Duhul în pustiu pentru a fi ispitit de diavol. În paralel cu acest oraş, la o distanţă de vreo 5-6 km, curge Iordanul, râul care izvorăşte tocmai din munţii Libanului şi după un lung traseu se varsă în Marea Moartă. Această zonă de la gurile de vărsare ale Iordanului, are o importanţă istorică şi biblică deosebită atât pentru creştini cât şi pentru evrei pentru că aici s-au petrecut în timp multe evenimente importante din istoria mântuirii.
Oraşul Ierihon a intrat în istoria biblică odată cu sosirea poporului evreu în pământul făgăduinţei, deşi recentele cercetări arheologice confirmă că Ierihonul este una dintre cele mai vechi cetăţi din lume având o vechime de aproape zece mii de ani. În jurul anului 1190, înainte de Hristos, vechea cetate cananită a Ierihonului a fost cucerită de Iosua după ce acesta împreună cu tot poporul lui Israel au înconjurat de şapte ori cetatea în sunet de trâmbiţe. După ocuparea cetăţii povestită pe larg în cartea lui Iisus Navi, din Sfânta Scriptură, în vremea regelui Ahab, evrei reconstruiesc cetatea de-a lungul râului Horat, râu ale cărui ape amare au fost îndulcite în chip minunat de prorocul Elisei, ucenicul Sfântului Ilie Tesviteanul.
Jzk5