MANASTIREA DVIEVO-SFANTUL SERAFIM DE SAROV "Cararea Maicii Domnului " este procesiunea de-a lungul santului care inconjoara manastirea

MANASTIREA DVIEVO-SFANTUL SERAFIM DE SAROV
1538i
"Cararea Maicii Domnului " este procesiunea de-a lungul santului care inconjoara manastirea. Toti credinciosii care participa la procesiune rostesc in taina ,,Bogorodnichnoe pravilo'' de 150 de ori rugaciunea -- inchinare adusa din ceruri de Sf. Arh. Gavriil Preasfintei Fecioarei Maria , Nascatoare de Dumnezeu ,,Nascatoare de Dumnezeu , Fecioara , bucura-te , cea ce esti plina de har , Marie Domnul este cu tine binecuvantata esti tu intre femei si binecuvantat este rodul pantecelui Tau ca ai nascut pe Mantuitorul sufletelor noastre''.
In acest pelerinaj,Dumnezeu a randuit cu binecuvantarea Sfantului Serafim de Sarov sa slujim aici sfanta Liturghie,apoi sa pasim pe "Cararea Maicii Domnului",imortalizand aceste imagini si oferidu-le celor care navigheaza pe acest site. !Sfantul Serafim de Sarov s-a nascut la 19 iulie 1759, într-o familie de negustori din oraşul Kursk, din Rusia, avand numele de botez Prohor (Moşnin, numele de familie). În copilărie l-au fascinat vieţile sfinţilor. Iubea să meargă la biserică şi să se retragă singur în rugăciune. De tânăr şi-a urmat chemarea către viaţa religioasă. Şi-a trăit întreaga viaţă în sfinţenie şi dăruire faţă de Dumnezeu, iar clipa morţii l-a găsit îngenuncheat în faţa icoanei Fecioarei Maria. O lume întreagă îl ştie drept Sfântul Serafim de Sarov.
În calendarul creştin ortodox, Sfântul Serafim de Sarov, unul din cei mai cunoscuţi asceţi şi mistici ai Bisericii Ortodoxe, este sărbătorit de două ori: pe 2 ianuarie, dată la care sfântul "s-a mutat în ceruri", în urmă cu 175 de ani, şi pe 19 iulie, ziua sa de naştere, precum şi ziua când a fost trecut in randul sfintilor de către Biserică, în 1903.