Technology

SFINTII IMPARATI CONSTANTIN SI MAMA SA ELENA

by MiroslavPetras


20 May : 07:36
 None    Technology

<div id="google_translate_element"></div>##LAN_SANITISED## type="text/javascript">function googleTranslateElementInit() { new google.translate.TranslateElement({pageLanguage: 'ro', includedLanguages: 'en,fr,ru,sr', layout: google.translate.TranslateElement.InlineLayout.SIMPLE}, 'google_translate_element');}##LAN_SANITISED##>##LAN_SANITISED## type="text/javascript" src="//translate.google.com/translate_a/element.js

<div id="google_translate_element"></div>##LAN_SANITISED## type="text/javascript">function googleTranslateElementInit() { new google.translate.TranslateElement(, 'google_translate_element');}##LAN_SANITISED##>##LAN_SANITISED## type="text/javascript" src="//translate.google.com/translate_a/element.js?cb=googleTranslateElementInit">##LAN_SANITISED##>
SFINTII IMPARATI CONSTANTIN SI MAMA SA ELENA
Marele intre imparati, fericitul si pururea pomenitul Constantin, a fost fiul lui Constantiu Clor si al cinstitei Elena. Si era pe vremea cand crudul imparat Diocletian isi luase insotitori, la carmuirea intinsei imparatii a romanilor, asa incat, partea de rasarit a imparatiei, o carmuia insusi imparatul Diocletian, avand, la randul lui, ca ajutor, pe ginerele sau Galeriu, iar capitala, era poarta Asiei, Nicomidia. Partea de apus avea ca imparat pe Maximian Hercule, insotit de fiul sau, Maxentiu, iar, ca ajutor, pe Constantin Clor, tatal Sfantului Constantin si sotul Sfintei Elena, capitala fiind la Roma. Si avea Constantin, sub stapanirea sa, intinse tinuturi: Galia, Spania si Britania. Dar, pe cand, in toate partile imparatiei, crestinii indurau cele mai crunte prigoniri, in tinuturile sale, Constantin, nu numai ca a oprit orice prigoana impotriva lor, ci, socotindu-i cei mai cinstiti dintre cetateni, ii folosea pe crestini la carmuirea treburilor iparatiei.

MOASTELE SFANTULUI GRIGORIE PALAMA

by MiroslavPetras


01 May : 17:05
 None    Technology

Moastele Sfantului Grigorie Palama la Bucuresti

Gregorypalamasv

Moastele Sfantului Grigorie Palama la Bucuresti !

Moastele Sfantului Grigorie Palama vor fi aduse din Grecia la Bucuresti, in seara zilei de 29 aprilie 2009. Ele vor putea fi venerate in zilele de 29 si 30 aprilie la Catedrala Patriarhala si in biserica "Sfantul Grigorie Palama� din incinta Universitatii "Politehnica", in dimineata zilei de 1 mai. Cinstitele moaste vor ajunge la Galati, in perioada 1-4 mai 2009.

Reprezentantii Bisericii din Grecia vor fi intampinati la Aeroportul International Henry Coanda de o delegatie a Patriarhiei Romane. Sfintele moaste vor fi aduse de catre IPS Parinte Panteleimon din Mitropolia de Veria, Nausa si Kampania.

La Catedrala Patriarhala din Bucuresti, racla cu moastele Sfantului Grigorie Palama va fi intampinata in jurul orei 19:30 de Preafericitul Parinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane, inconjurat de membri ai Sfantului Sinod.

SFANTUL IOAN MAXIMOVICI

by MiroslavPetras


01 Apr : 07:40
 None    Technology