News Item: PELERINAJ ISRAEL
(Category: Technology)
Posted by MiroslavPetras
Friday 06 June 2014 - 13:57:53

Date contact e-mail : office@pelerinaje-duhovnicesti.ro

PELERINAJ ISRAELPerioada pelerinajului


5 zile/4 nopti ,cazare la hotel de 4* ( loc in camera dubla/tripla )
CLICK-DETALII COMPLETE DESPRE TOATE OBIECTIVELE DIN ACEST TRASEU-IMAGINI SI DATE ISTORICE-ICOANE REPREZENTATIVE !

Cost pelerinaj
Date contact e-mail : office@pelerinaje-duhovnicesti.ro

Ziua 1
Plecare din Bucuresti, de pe aeroportul Henri Coanda (Otopeni) 0ra 06.00. Mic dejun in avion. Sosire pe aeroportul Ben Gurion,(0ra 08.30) tur oras Tel-Aviv cel mai mare oras cosmopolitean "orasul alb" Patrimoniu UNESCO cu vizitarea minunatei faleze de la Marea Mediterana. Se viziteaza cetatea Jaffa cel mai vechi port din lume si Biserica Ortodoxa Sf. Mihail si Gavriil ( aici slujeste preotul roman, Gherasim ), apoi mergem spre Lood, Lida unde se afla biserica in care se afla mormantul, moastele si lantul Sf. M. Mc. Gheorghe.


Deplasare spre Ein-Karem, unde vom vizita: Biserica Sf. Ioan Botezatorul si cripta unde s-a nascut Inaintemergatorul Domnului "cel mai mare om nascut din femeie ", Fantana Sfintei Fecioare Maria ( locul intalnirii dintre Fecioara Maria si Sf. Elisabeta).Biserica Asezamantului romanesc de la Ierusalim. Muntele Sionului cu Biserica Adormirea Maicii Domnului ridicata pe casa Sf. Ap. Ioan, Foisorul cu ,,Cina cea de Taina unde Duhul Sfînt s-a pogorit peste Sf. Apostoli’’ Mormantul Regelui David («parintele» Psaltirii). Zidul Plangerii,inalt de 18 m si lung de 48 m, relicva din templu lui Solomon ( 70 dH ). Cina si cazare Bethleem.
Ziua 2
Mic dejun,[b] urcam pe Muntele Eleon, pentru a vedea de sus panorama Ierusalimului si a Cetatii Sfinte, Biserica Inaltari la cer a Mantuitorului Hristos - biserica ruseasca unde ne vom inchina la multe racle cu sf.moaste si in locul unde a fost aflat capul sf. Ioan Botezatorul Muntele Maslinilor cu maslini milenari , vizitarea Bisericii Pater Noster (Tatal Nostru) si a Bisericii ortodoxe rusesti "Maria Magdalena ". Gradina Getsimani cu Biserica Natiunilor ( este construita prin contributia a 12 state pe locul prinderii Domnului, si tot aici se afla Piatra Originala ), Biserica Mormantului Maicii Domnului , capela Sf. Ioachim si Sf. Ana si icoana facatoare de minuni a Maicii Domnului Ierusalemiteanca, Valea Iosafat, locul judecatii de apoi, Poarta de Aur.
Cina si cazare Bethleem
Ziua 3
Mic dejun, Inchinare la Biserica Ortodoxa a Nasteri Domnului, ridicata pe locul unde s-a nascut Iisus, loc marcat cu o stea de argint cu 14 colturi. Campul Pastorilor cu biserica Pastorilor, Biserica Romano-Catolica Sf.Ecaterina ( de aici se transmite in fiecare an in toata lumea slujba de Craciun ) si Grota Alaptarii, apoi se face deplasarea spre Manastirea Sfantului Teodosie cu pestera magilor unde se afla mormintele Sfantului Teodosie, Sf. Sofia mama Sf. Sava, Sf. Evloghia mama Sf Teodosie Sf. Teodora, mama Sf. Cosma si Damian .Manastirea Sfantului Sava cel sfintit si inchinare la moastele intregi ale Sf. Sava cu finicul tamaduitor si grabnic ajutator in nasteri de prunci.Deplasare catre orasul Ierusalim; vom intra in cetate prin Poarta Sf. Stefan sau Poarta Leilor . Parcurgerea pe jos a Viei Dolorosa, cu cele 14 statii, in care s-a oprit Iisus pe Drumul Crucii, pana la Sf. Mormant. Urcare pe Golgota, inchinare la Piatra Ungerii, vizitarea tuturor paracliselor sfinte. Cina si cazare Bethleem.
Ziua 4
Mic dejun.Plecare spre Hozeva , unde ne vom inchina in Manastirea Sf. Gheorghe la racla cu moastele intregi ale Cuviosului Ioan Iacob Romanul de la Neamt – Hozevitul si Pestera Sf. Prooroc Ilie Tezviteanul Plecare spre Ierihon ( aici Mantuitorul a vindecat un orb ), cel mai vechi oras din lume, cu Biserica greco-ortodoxa unde se afla Dudul lui Zaheu. ( Vamesul Zaheu l-a intampinat pe Iisus catarat intr-un dud ) si Biserica Romaneasca din Ierihon ( optional se poate urca cu telecabina pe Muntele Carantaniei-Muntele Ispitirii 15 $ ). Inchinare la M-rea Sf. Gherasim de la Iordan unde Maica Domnului a poposit in drumul spre Egipt. Marea Moarta, aflata la 417 m sub nivelul Oceanului Planetar ( pregati cu costume - timp liber pentru a face baie ) si continuam cu vizitarea sitului Qumran locul unde sau gasit celebrele 900 de manuscrise de la Marea Moarta, popas de pranz la Centrul de produse cosmetice AHAVA . . Cina si cazarea Bethleem
Ziua 5
Mic dejun, Plecare de-a lungul Marii Galileii.Urcare cu microbuze pe Muntele Tabor, unde ne vom inchina in Biserica ortodoxa ridicata pe virful muntelui de calugari romani pe locul unde Domnul le-a arata ucenicilor firea Sa Dumnezeasca, Schimbarea la Fata.( "Chipul lui stralucea ca soarele iar vesmintele s-au facut precum lumina ").Orasul Nazareth-Biserica Greco-Ortodoxa a Bunei-Vestiri pictata de fratii Morosanu in 1977, cu Izvorul facator de minuni si tamaduitor al Maicii Domnului, unde Arhanghelul Gavriil i-a spus Mariei, ca ’’ va naste un prunc’’. Inchinare in biserica ridicata pe locul Casei lui Simion Cananitul unde Iisus a facut prima minune a transformarii apei in vin- Satul Cana. Coborare la Raul Iordan, locul unde a fost botezat Iisus Hristos de Sf. Ioan Botezatorul. ,,Chibutz Yardenit‘’ cu camasi albe de botez ( 5 $ ) vom intra si noi in apa Iordanului. Plimbare cu corabia pe marea Galilei. Vizita la fabrica de aur si diamante Capri.
Plecare spre aeroport TEL-AVIV sosire la Bucuresti dupa miezul noptii.(22.50 plecare-1.35 sosire)

Servicii incluse:

- Transport avion, Bucuresti – Tel Aviv – Bucuresti;
- Asistenta (la Tel Aviv) in aeroport la sosire si plecare;
- transfer aeroport-hotel si retur.
- 5 zile/4 nopti, cazare la hotel de 4* conform programului (camere cu grup sanitar propriu, aer conditionat, telefon, TV cablu)
- 2 mese pe zi tip buffet suedez ( mic dejun +cina ) conform programului .
- Transport autocar modern (aer conditionat), pentru executarea programului in Israel;
- Intrari la obiectivele precizate in program +taxi Muntele Tabor +taxi Manastirea Sf.Sava+Plimbare cu corabia pe Marea Galileii.
- Taxe aeroport

Servicii neincluse:
-Excursiile optionale / Participare la Sfanta Liturghie de la miezul noptii la Sfantul Mormant-singurul moment in care se deschide si se poate vizita Tezaurul Sfantului Mormant care adaposteste o parte din lemnul Sfintei Cruci si foarte multe sfinte Moaste.!(15 $)
-Asigurarea medicala ( de la 29 lei/pers in functie de varsta)
- plata ghid + sofer – obligatorii in Israel– 25 Euro / persoana. Se achita la fata locului reprezentantului agentiei locale.

Acte necesare:
- Pasaport valabil inca 6 luni de la data plecarii .


TERMENUL LIMITA DE INSCRIERE: 3 saptamani inainte de data de plecare.
Programul actiunii poate fi modificat de catre conducatorul de grup in functie de anumite situatii speciale din Israe
l

IMPORTANT:
Este foarte important sa purtati imbracaminte decenta in timpul vizitelor la monumentele religioase, alfel veti fi opriti la intrare: FUSTE, bluze cu maneca sau esarfe care sa acopere decolteurile si mainile. Incaltamintea trebuie sa fie foarte comoda pentru ca veti merge pe jos.
Observatii:

NOTA:
- In functie de anumite situatii speciale, se va schimba ordinea vizitarii unor obiective sau inlocui partial unele vizite, in functie de masurile de securitate care se aplica in Israel. Categoria hotelurilor si a mijloacelor de transport este cea oficiala pentru Israel.
- In cazul retragerii dupa scoaterea biletului de avion penalizarea este de 50 euro
- Turistul isi asuma riscurile de a-i fi refuzata intrarea si de aceea este obligat sa informeze organizatorul asupra oricarui incident petrecut vreodata in afara granitelor Romaniei, precum si asupra oricarei tangente pe care o are cu statul Israel.
Moneda recomandata pentru cumparaturi este dolarul !


This news item is from PELERINAJE - DUHOVNICESTI
( http://pelerinaje-duhovnicesti.ro/news.php?extend.166 )